Guldpläterade cordell kedjor

Kan man duscha med guldpläterade smycken?

Att ha smycken i duschen är något som många undrar över. Särskilt när det gäller ädla metaller som guld. Men är det verkligen säkert att duscha med guldpläterade smycken på?

Kort svar: Det beror på. Guld är en ädelmetall som i sin rena form är motståndskraftigt mot korrosion och oxidation. Men när det kommer till guldpläterade smycken, är situationen lite annorlunda. Guldpläterade smycken är vanligtvis gjorda av en basmetall som sedan beläggs med ett tunt lager av guld. Detta lager kan vara känsligt för vatten och fukt.

Att duscha med guldpläterade smycken kan leda till att det tunna guldskiktet nöts bort med tiden. Vatten och tvål kan också orsaka att smuts och rester fastnar under guldplätering, vilket kan göra att smyckena förlorar sin glans och utseende.

Så vad är rekommendationen? För att förlänga livslängden på dina guldpläterade smycken är det bäst att undvika att duscha med dem på. Vill du ha ett smycke som är mindre känsligt för dusch & bad som du aldrig behöver ta av dig så rekommenderar vi att du väljer ett smycke som är gjort helt i äkta silver eller äkta guld. 

Sammanfattningsvis, medan det tekniskt sett är möjligt att duscha & bada med guldpläterade smycken, är det inte rekommenderat om du vill bevara deras skönhet och glans på lång sikt. Att ta av smycket innan duschen är det säkraste sättet att skydda dem från onödigt slitage.

Tillbaka till blogg